Praktisch

Je wil kennis maken en misschien wel lid worden?
Je komt naar een willekeurige repetitie op een woensdagavond. Je kan vier repetities een kijkje komen nemen om een beetje voeling te krijgen met je mede-koorleden en het reilen en zeilen bij Kwimba. Stuur gerust een mailtje via de contactpagina om inlichtingen te vragen.

Onze repetities?
We zingen wekelijks op woensdagavond van 20 uur tot 22 uur. We verzamelen om 19.45 uur in het muziekkwartier van het Sint-Bavo-instituut, Reep 5 te 9000 – Gent. Tijdens (school)vakantie(s) is er geen repetitie. We vragen wel op zoveel mogelijk repetities aanwezig te zijn zodat we naar optredens toe kunnen werken met een koor dat de meeste liederen goed onder de knie heeft.

En … noten lezen?
Als je noten kan lezen ben je welkom, maar ook als je geen noten kan lezen ben je even welkom! We nemen geen stemproef af. Wel is het belangrijk dat je toon kan houden zodat we samen meerstemmig kunnen zingen. Onze stemcoach kan je helpen om te kiezen in welke stemgroep je zingt.

Duur?
Helemaal niet. We vragen wel een bijdrage om een jaar met ons mee te zingen. Hiermee betalen we een onkostenvergoeding voor onze dirigent, de kopies van de partituren, een traktatie bij onze jaarlijkse uitstap, … Meer info kan je bekomen bij Carine en Karina tijdens de repetities.

Wanneer treden we op?
Jaarlijks organiseren we zelf een concert, vooral voor vrienden, familieleden, sympathisanten, nieuwsgierigen. We geven ook regelmatig kleinere optredens of werken samen met andere koren en muzikanten in projecten. Je kan hier zien waar we zoal actief waren en zullen zijn.

Uniform?
Wanneer we optreden combineren we doorgaans bordeaux, paars, donkerrood met zwart of wit, naargelang het seizoen. Je hoeft niet speciaal stukken aan te kopen, we lenen ook graag en regelmatig van elkaar ;).

Nog vragen?
Je kan terecht bij de leden van de stuurgroep. Spreek gerust ook andere koorleden aan. Iedereen is bereid je te helpen. Stuur gerust een mailtje via de contactpagina om inlichtingen te vragen.